Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bokrecension: Avrättningarnas blodiga historia

Jonathan J. Moore har lyckats fånga den blodiga historia som utgör avrättningar på ett sätt som är målande, underhållande och lärande. Författaren har på ett kreativt sätt fått dåtiden och gärningarna att leva upp med hur detaljerad boken är skriven. Avrättningarnas blodiga historia är en av fyra där Jonathan J. Moore fängslande går igenom några av tidens mest fascinerande och fasansfulla episoder i form av inte bara avrättningar utan även sjukdomar, lönnmord och sekter. Dock är denna bok den enda som jag har haft nöjet att läsa då dom andra tre inte är utgivna här i Sverige men om dom släpps så kommer jag definitivt inhandla ett par exemplar.
För dom som är intresserade av just historia är Avrättningarnas blodiga historia en perfekt bok att grotta ner sig i men även dom som är intresserade av true crime och kriminologi kan finna den spännande.
Boken är skriven av en person som man märker har lagt ner mycket tid på att forska och att lära sig om ämnet som den fokuserar på. Man kan väl inte förvänta sig annat av någon som har jobbat som historielärare i över tjugo år och som har en kandidatexamen där huvudämnena är historia och engelska.
För den som är lite mer känslig så är det nog bäst att vara beredd på att det finns grafiska illustrationer och bilder genom hela verket. Detaljerna som gör boken så levande kan också vara en anledning till varför vissa inte ska eller kan läsa den, men blodet som genomsyrar publikationen är dock riktad till dom som har mage att tåla just den ofina sidan av människan.
Ibland avslutas en paragraf med en något humoristisk kommentar från författaren som vissa kanske finner opassande men personligen skrockade jag nöjt till ett par gånger.
Just avrättningar är inget som jag har lagt ner särskilt mycket tid på att studera och har alltså inte läst särskilt många böcker som är inriktade på det området – jag kan inte komma på en enda – så denna bok var för mig en frisk fläkt.
Det är inte bara metoderna som tas upp utan även misslyckade avrättningar och korta biografier om bödlarna. Avrättningarnas blodiga historia är mycket bra som den är men nu efter att jag har slukat den så önskar jag dock att det hade funnits lite mer fakta kring lite fler specifika fall och även ett par sidor extra om dom sista ord som yttrades innan döden kom och tog dom olyckliga varelserna.
Jag skulle gärna, och kommer nog att, läsa den igen någon gång i framtiden. Den är ändå skriven på ett sätt som gör att man bara vill ha mer och mer, man blir inte uttråkad och upplägget är nästintill perfekt. Avrättningarnas blodiga historia är en bok som jag definitivt rekommenderar till dom som både vill lära sig mer om ämnet men även till dom som är allmänt historieintresserade.

Denna recension är gjord helt på egen hand och det ligger inget samarbete bakom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: